fbpx

Ota yhteyttä

Marakon tehosti konserniraportoinnin, budjetoinnin ja kassavirtaennustamisen BI-ohjelmistolla

Marakon on Suomen suurin iskuvasaroita ja kaivinkoneiden hydraulisia lisälaitteita tarjoava yritys. He myyvät, vuokraavat ja huoltavat rikotukseen, louhintaan, purkuun ja materiaalikäsittelyyn tarkoitettuja laitteita niin pienille rakennus- ja purkualan yrittäjille kuin isommille kaivosyrityksille. Suomessa toimiva Marakon Oy on osa kansainvälisesti toimivaa Marakon-konsernia. (lähde: marakon.fi)

Tilaa videodemo

Marakon Group.

Marakon group.

Tarve kasvoi modernille taloushallinnon BI-ohjelmistolle

Marakon Groupin kasvaessa ja kaikkien konserniin kuuluvien yhtiöiden talousraportointia Excelillä pyöriteltäessä alkoi työmäärä olemaan haasteellinen ja aikaa vievä. Tästä syystä taloushallinnon työkaluihin oli saatava järkevää päivitystä helpottamaan konsernitasoista talousraportointia, budjetointia ja ennustamista. Liiketoimintatiedon käsittelyyn valikoitui Talgrafin Accuna BI-ohjelmisto.

Riitta Borgman Marakon Oy. 
Erityisen iloinen olen siitä, että kaikkien yhtiöiden tiedot ovat nyt samassa järjestelmässä. Tämä BI-ohjelmisto helpottaa ja nopeuttaa kuukausittaista työtä melkoisesti. Myös konsernitilinpäätös ja siihen liittyvät asiakirjat saadaan järjestelmästä.

Talouspäällikkö Riitta Borgman

 

Yksi ohjelmisto raportointiin, budjetointiin ja ennustamiseen

Marakon käyttää tehokkaasti hyödykseen Accuna BI-ohjelmiston antia yhtiöidensä ja liiketoiminta-alueidensa kuukausittaisessa talousraportoinnissa, budjetoinnissa ja ennustamisessa sekä kassavirtaennustamisessa.

– Kirjanpitomme oli aiemmin hoidettu tilitoimistossa. Aluksi ajettiin yhtiöittäin 10 vuoden kirjanpidon tiedot Accunaan, jotta tiedot ovat yhdessä paikassa. Nykyään Accunassa hoidetaan kaikki yrityksen talousraportoinnit, sillä se nopeuttaa tekemistä ja käyttäminen on varsin yksinkertaista. Tiedon saanti ja jakelu on vaivatonta, kun vakioraportit ovat helposti ajettavissa tai jaettavissa suoraan järjestelmästä, kertoo Marakon Groupin Riitta Borgman.

– Accunaan voi rakentaa loistavasti myös erilaisia täsmäytysraportteja, esimerkiksi konsernieliminointeja varten, ja kustannuspaikkakohtainen raportointi on myös helpottunut, Riitta lisää.

BI-ohjelmisto on nopeuttanut talousraportointia ja virheen mahdollisuudet ovat selvästi pienentyneet

Accuna on kokonaisuudessaan kätevä BI-ohjelmisto sujuvampaan talouden hallintaan ja seurantaan, etenkin kun yhtiöitäkin on useampia. Raportoinnin ja budjetoinnin lisäksi he ovat ottaneet myös tuoreimpana käyttöön Accunassa saatavilla olevan kassavirtaennustamisen ohjelman, jonka hyödyntämiseen aikovat panostaa lisää seuraavaksi, Riitta kertoo.

BI-ohjelmiston hankintapäätöstä helpotti laadukas tiedonsaanti

Accuna BI-ohjelmiston hyödyt käytännön talous- ja liiketoimintatiedon käsittelyssä eivät tulleet yllätyksenä Riitalle. Perusteellinen esittely antoi hyvän katsauksen ennakkoon sen laajasta potentiaalista liiketoiminnan kehittämisen tueksi. Lisäksi päätöksentekoprosessia positiivisesti avusti kaikki Talgrafin toimittama lisämateriaali sekä jatkuva asiantuntijan tuki.

– Uusissa ohjelmistohankinnoissa on tärkeää tietää mitä saa. Ennen Accuna Raportointi- ja Budjetointiohjelmiston hankintaa olin tutustunut sen ominaisuuksiin jo aiemmin näppärän esittelyn ja tukimateriaalien avulla, joten minulla oli hyvä käsitys siitä, mitä ohjelmalla pystytään tekemään, Riitta kertoo.

– Päätös tämän BI-ohjelmiston hankinnasta on saanut positiivisia jälkivaikutuksia organisaatiossamme. Tämä oli hyvin toivottu ohjelmistohankinta työnteon tehokkuuden edistämiseen, sillä ohjelmisto helpottaa ja nopeuttaa kuukausittaista työtä melkoisesti, Riitta iloitsee.

Ohjelmiston käyttöönotto sujui suunnitellusti ja yhteistyö pelittää

Kokonaisuudessaan asiakkaalle helpoksi luotu käyttöönottoprosessi sai kiitosta. Talgraf on ollut loistava kumppani, sillä käyttöönotonkin jälkeen on asiakastuen tai ohjelmistokonsultin saanut tarvittaessa mukavan helposti kiinni, kehuu Riitta.

– Ohjelmiston käyttöönottoprosessi sujui suunnitelmien mukaisesti nopealla aikataululla, eikä yllätyksiä tullut vastaan. Yhteistyö on ollut sujuvaa ja kuulumisia Talgrafin puolelta kysytään aina säännöllisesti, Riitta jatkaa.

– Accuna BI-ohjelmisto on mukavan helppokäyttöinen, joten uusien raporttien rakentamisessa tarvitsee vain satunnaisesti apua. Tukea on saanut nopeasti asiakastuesta tai suoraan henkilökohtaiselta Talgrafin ohjelmistokonsultilta, Riku Nousiaiselta. Kiitokset Rikulle hyvästä palvelusta ja yhteistyöstä, Riitta lähettää vielä lopuksi iloisena.

 


 

Parhaimman näkymän hyötyihin saat näppärästä etäesittelystä. Esittelemme ohjelmaa sinulle mielellämme ja vinkkaamme kehitysehdotukset ilman mitään sitoumuksia!

Vaihdetaanko kuulumisia?

New call-to-action

Tuotteet

 


Tutustu Accuna-ohjelmiston mahdollisuuksiin tilaamalla ilmainen videodemo täältä:

Tilaa videodemo


 

Ota yhteyttä

talousjohdolle tilitoimistoille konserneille kehittajille